جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۲۱ ارديبهشت


 
  • پیام به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر»
  • میزان زکات فطره و کفّاره در سال ۱۴۰۳
  • پیام در پی شهادت سردار مجاهد، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»

  • -->

    اخلاق / پاسخ به پرسش‌های ازدواج و خانواده / متن کتاب
    خواستگاری

    سؤال 47. دختري هستم که تمايل به‌ازدواج دارم؛ ولي ترس از موفقيّت در آن، مرا رنج مي‌دهد، معيارهاي ازدواج را ايمان قوي به خداي متعال و اخلاق نيکو در ‌نظرگرفته‌ام، دوست دارم کسي‌که مي‌خواهم زندگي‌ام را با او تقسيم کنم، از عاشقان حضرت مهدي«عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف» باشد. چگونه بدانم جواني که به خواستگاري مي‌آيد، داراي اين معيارهاست؟

    معيارهاي اسلام برای ازدواج، دين و اخلاق است. اگر کسي به خواستگاري شما آمد، با تحقيق و صحبت با او مي‌توانيد معيار اسلام را به‌دست آوريد. کسي‌که دين و اخلاق داشته باشد، محبّت به اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» دارد و همين‌مقدار کفايت مي‌کند.

    سؤال 48. پسری با ظاهری مذهبی به خواستگاری من آمده است، امّا در صحبت‌ها گفته است که قبلاً چند بار مشروب خورده، امّا توبه کرده است. این مسئله را نه خانوادۀ‌ او می‌دانند و نه خانوادۀ من و می‌دانم شُرب خمر برای دو خانواده توجیه نشدنی و گذشت‌ناپذیر است؛ این احتمال هم هست که بر حسب اتّفاق، خانوادۀ‌ من در زمان تحقیق بفهمند. واقعاً درمانده‌ام و نمی‌دانم باید حال فعلی او را لحاظ کنم یا گذشته‌اش را؟

    حال فعلی او ملاک است و او نباید به شما می‌گفت و شما هم باید فراموش کنید و هردو باید راجع به این موضوع، فکر و صحبت نکنید.

    سؤال 49. خانوادۀ من برای ازدواج بنده بیش از سی‌جا خواستگاری رفته‌اند؛ ولی هرکدام به دلایلی ناموفّق بوده است. خواهشمندم بفرمایید مشکل چیست و چه باید بکنیم؟

    متأسّفانه امروزه ازدواج براي همه مشکل شده است و مختصّ به شما نيست و بايد موانع آن از سوي جامعه و اشخاص برطرف شود تا مشکلات ازدواج نيز رفع شود. امّا بايد بدانيد آنچه در تأخير ازدواج تأثير فراوان دارد، سخت‌گيري در ازدواج است، اگر جوانان سخت‌گير نباشند و طبق دستور پيامبراکرم«صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم» با کسي که از نظر دين و اخلاق، مورد تأييد است، ازدواج کنند، بسياري از مشکلات ازدواج رفع مي‌شود.

    در هر صورت، اکنون با انس با قرآن و خواندن مکرّر قرآن و با دعا و راز و نياز با خداوند متعال، همراه با اجتناب جدي از گناه، مي‌توانيد مشکل خود را حل کنيد.

    از نماز اوّل وقت و از توسّل به اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» کمک بگيريد و دعا کنيد خداوند متعال مشکل ازدواج شما و ساير جوانان را حل نمايد.

    به دیگران هم که مثل شما هستند، کمک کنید یا دست‌کم به آنان دعا کنید تا خداوند متعال به شما لطف و عنایت کند.

    سؤال 50. نظر معظم‌له دربارۀ‌ بیان گناهان قبل از ازدواج در جلسات خواستگاری چيست؟ آيا گناهان قبل از ازدواج را بايد به دختر یا پسری که می‌خواهند با او ازدواج کنند، بگویند؟

    گناه، هرچه بزرگ و هرچه فراوان، اگر جدي پشيمان باشد و از آن به بعد گناه نكند، گناه او بخشيده مي‌شود و بايد آن گناه را به كسي، مخصوصاً به همسر خود نگويد؛ زیرا مفاسدی دارد و موجب فتنه می‌شود.

    امّا اگر ـ العیاذبالله ـ دختر، بکارت نداشته باشد، چون بعد معلوم می‌شود، باید بگوید.

    سؤال 51. تا ‌به‌حال هيچ‌ خواستگاري که از نظر عرف و خانوادۀ ما و حتّي خود بنده مناسب باشد، برايم نيامده است. به ‌تازگي خواستگاري آمده که ظاهراً مادرم از وي راضي است، حداقل اينکه راضي شده مسئله را با من مطرح کند، در ‌حالي‌که خواستگاران قبلي را حتّي به من نمي‌گفتند و مسئله مخفيانه تمام مي‌شد. به نظر شما چه بايد بکنم؟

    شما حتماً هرچه زودتر بايد ازدواج کنيد و بهانه ‌تراشيدن در ازدواج درست نيست و موجب مي‌شود که شما در خانه بمانيد و آنچه که نوشته‌ايد، از قول خودتان يا ديگران، معيار در ازدواج نيست. معيار ازدواج از نظر اسلام، دين و اخلاق است و همين دو چيز است که موجب سعادت دنيا و آخرت می‌شود.

    با کسی که به خواستگاری شما آمده، صحبت کنيد. علاوه بر اين، با نزديکان او مشورت کنيد و اگر از نظر دين و اخلاق خوب است، با توکّل بر خدا با او ازدواج کنيد.

    چاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365